Írd ki magadból!

A „mindennapi szexizmus” projekt azért jött létre, hogy a nők által nap mint nap tapasztalt szexizmusról gyűjtsön példákat.

Lehetnek ezek komoly támadások, zaklatások, vagy épp csak sértő, jelentéktelennek és normálisnak tartott megnyilvánulások, melyekről úgy érzed, szinte nem is érdemes írni.

Írhatsz ide bármilyen veled történt dolgokról, valódi vagy álnéven, ahogy csak szeretnéd, ez rajtad áll. (A hozzászólásnál kért e-mail címnek sem kell valósnak lennie, bár az sehol nem jelenik meg a felületen.)

A történeted megosztásával megmutatod a világnak, hogy a szexizmus igenis létezik, ez egy valós és megvitatásra érdemes probléma, mellyel a nők minden nap szembenéznek.

(A hozzászólásokat előmoderáljuk. A rasszista, gyűlölködő, gyűlöletkeltő, agresszív, áldozathibáztató vagy zaklató megjegyzéseket nem engedjük ki. A kommenteléshez nem szükséges valódi emailcímet megadni.)

A hozzászóláshoz kérlek kattintsatok alul a kommentek ikonra, majd ott görgessetek, vagy ugorjatok az oldal legaljára.

437 thoughts on “Írd ki magadból!

 1. unnamed says:

  Még középiskolás voltam, amikor egy páran úgy gondolták, h mókás lesz velem szórakozni és rendszeresen tettek nekem gúnyosan, alapvetően bókra használt kifejezéseket, simogattak, sőt még hozzám simulva táncoltak is nekem, tőlem két méterre. No ilyenkor mit lehet tenni, ott kellett hagynom az iskolát, nem fogok 4-5 paraszttal szembeszállni egyedül, úgy is olyan hülyék, h nem veszíthetnek. Ja, és ők voltak a lányok, nem én, én ezt férfiként (akkor még fiúként) szenvedtem el. Úgyhogy nehogy azt higgyétek, h a szexizmus az csak a nőket érinti (a bevezetőben is úgy fogalmaz, mintha ez csak a nők problémája lenne, és csak ők írjanak ide), a csúnya, gonosz, beteges, perverz férfiaktól. Megközelítőleg ugyanolyan arányban érinti a férfiakat. Lehet nem volt olyan szintű ez az atrocitás, mint ha megerőszakolnak, de ez pár hét alatt folyamatos volt, és még csak nem is részleteztem, mivel nem csak ennyi történt, de egyelőre ennyiről írok szívesen.

 2. Tök says:

  A főnököm rendes embernek tűnt. Mesélte hogy van egy tündér családja és, hogy templomba is jár. Közlékeny voltam vele ezért az életemről. Elkezdett becézgteni olyan neveket aggatott rám mint például a szépségem. Ötleteket akart adni mit csinálna a laksásban velem ha kint esne az eső. És mikor sebes lett a szám, milyen jo lesz nekem újra csókolózni a friss hússal mikor meggyógyult. Átküldte a férfi kollégát, hogy nézzen meg ő is milyen szexi vagyok. 10 cm fürkészte az arcom és töbször hozzám ért ” megigazította ” a ruhám. Szóltam neki és közölte velem reméli egyszer az önbecsülésem a helyén lesz és titokban fog figyelni tovább. Szerencsére azóta elment.

 3. Moncsi says:

  Szülői értekezlet. Tanár úr jelzi, a gyerekeknek hétvégén is kell tanulniuk, mert ez a munkájuk. Példát hoz: Ez olyan, mint amikor a háziasszony hazamegy pénteken és úgy dönt, nem csinál semmit otthon hétvégén, nem végzi el a dolgát, nem főz, nem takarít. Háziasszony. Vagyis nő, vagy anya. Nevetséges ez a szó, hogy háziasszony, olyan lekicsinylő. Mintha a ház része lenne. Ma már ritka az a helyzet, hogy egy nő ne dolgozna. Dolgozunk, éppúgy, mint a férfiak. Eszünk, használjuk a tárgyainkat, házunkat ugyanúgy, mint a férfiak és ugyanúgy eltakarítunk magunk után, mint a férfiak. Ugye? A háziasszony nem egy foglalkozás… ez egy gúnynév, a hétköznapi szexizmus varázspálcája.

 4. Anonymous says:

  Egyetem első évében vidékről jártam be Budapestre vonattal minden nap az óráimra. Mondanom sem kell, hogy ha pl. ebből kifolyólag későn értem haza, akkor eléggé féltem, illetve gyorsan szedtem a lépteimet a vasútállomásról hazafelé. Egy ilyen esti alkalommal esett meg egy olyan, hogy odalép elém két srác, saccra annyi idősek lehettek, mint akkor én.
  Kb. ez a szöveg hagyta el a szájukat:
  “Szia cica, jó a s*gged. De megd*gnálak! Sőt, meg is foglak!”
  Éreztem, hogy egyre jobban átjár a félelem. Elszaladtam.
  Annyira kiszolgáltatottnak és megalázottnak éreztem magam. Szerencsére több nem történt, de vannak akik nem ilyen szerencsések. Én még ennyivel megúsztam.

 5. Niki says:

  Eredetileg Békéscsabán születtem és ott is lakok, viszont ebben az évben kezdtem meg a főiskolát Budapesten. 19 éves vagyok, de eddig nem volt semmi különösebb atrocitásom idegenekkel, nem volt, hogy utánam szóltak vagy megjegyzést tettek rám, szerencsémre a magamutogatók és a sunyi buszon hozzám tapadó emberek is elkerültek. Eddig. Még csak egy hónapja van, hogy felköltöztem a fővárosba, de ezalatt az idő alatt rengeteget csalódtam az emberekben. Alapjáraton nem szoktam kirívóan öltözködni, de azért igyekszem csinos lenni (hogy tetszek magamnak). Egyik nap azonban arra vetemedtem, hogy szoknyát vegyek fel, nem sokkal később meg azonban is bántam. Alig tettem ki a lábam a kollégiumból, egy hapsi egyből utánam dudált, majd miután elhajtott követte egy másik idősebb fazon fél perc múlva, aki gondolta perverz hangsúllyal köszön nekem. Következő alkalommal, míg visszafelé tartottam a kollégiumba, egy régi zöld suzuki swiftből megintcsak rámdudáltak. Megijedtem és odakaptam a tekintetem. A kocsiban legalább 5 roma származású ember ült és mind, majd kiesve az ablakon mutogatnak felém miket tennének velem…Mondanom se kell mennyire visszataszító volt. A mai napi termés pedig az iskolámnál és a boltban történt. Volt egy nagyobb lélegzetű szünetem, így gondoltam elmegyek veszek magamnak innivalót. Beléptem a boltba, pár méter múlva egy 30-as fickó végigmérve megállapítja milyen csinos is vagyok (az ő szavaival élve), majd továbbmegy. A kasszánál ismét elhúzott mellettem alaposan végig mérve és ismétcsak megjegyeztem milyen csinos, szép lány vagyok. Megjegyzem egyáltalán nem voltam rá kíváncsi mit gondol rólam. Amilyen gyorsan csak tudtam továbbálltam és mentem vissza az iskolába. Tudni kell, hogy nyár óta felújítási munkálatok zajlanak (szigetelés, festés), így mindig rengeteg a munkás. Mindennapivá vált már, hogy bámulnak (nem csak engem). Mentem volna be az épületbe, de nem vettem észre hogy a felsőmre tapadt egy falevél, azonban az egyik fiatal (eleinte még szimpatikus) munkás srác kiszúrta és így szólt: “A cicidre ragadt egy levél”. Nem is lett volna semmi bajom, sőt még meg is köszöntem volna, hogy szólt, ha ezt a tényt normálisan közli, így viszont elég megalázó volt számomra, főleg hogy sokan álltak a közelben és valószínüleg hallották.
  Nem olyan durva dolgok ezek, de számomra így is elég bosszantóak és megalázóak, hiszen otthon ilyenekkel még nem találkoztam. Az ilyen esetek könnyen el is tudják rontani az ember kedvét, még ha jól is indult a nap.

 6. Anonymous says:

  1. 19 éves vagyok. Anyukám nővérének a férje rám van kattanva, mióta nővé lettem. Elég gyakran találkozunk, és mindig van valami kommentje, mióta apukám meghalt és nyugodtan csinálhatja, hiszen úgysem véd meg senki, nehogy eltűnjön a családi idill. A legemlékezetesebb májusban történt egy temetésen. Térdig érő, fekete, laza, pörgős szoknyát viseltem. Ez nagyon felizgathatta, mert egész nap megjegyzéseket tett. “Na, te meg lakodalomba öltöztél?” “Nagyon csinos vagy, elképesztően csinos vagy.” “Ha fiatal lennék, és te is akarnád, biztosan udvarolnék neked.” “De kár, hogy nem most vagyok fiatal.” Emellett rendszeresen fogdosta a combom, a szoknyám – a saját lánya és az ő párja, de még a felesége, a nagymamám, az anyám és a húgom előtt is. Szerencsétlenségemre elestem, ezt követően: “Láttam a bugyidat.” “Szép bugyid van, láttam, hogy rózsaszín.” És amikor elbúcsúztunk, azt kiabálta utánam a lánya, az ő udvarlója, a felesége, a nagymamám, az anyám és a húgom előtt: “Láttam a bugyid, de legközelebb meg is szagolom!” Mindenki csak nevetett.
  Gyűlölöm a pasit, most már gyomoridegem van, valahányszor találkozni készülök vele. És ez a fenti csak egyetlen alkalom volt – sosem múlik el úgy találkozó, hogy ne mondana, tenne valamit. Anyu és a mamám csak azzal tudott vigasztalni, hogy anno anyunak a melleit fogdosta, a mamámat megleste fürdés közbe – “ilyen ember”.

  2. Székesfehérvár buszpályaudvara, egy hűvös tavaszi délelőttön. Hosszú fekete gatya, sportcipő és bomberdzseki volt rajtam. Egy 30-as faszi azt üvöltötte utánam, hogy “szárazon basznám szét a segged”. Utána követett a gimiig, ami szerencsére csak 5 perc sétára van.

  3. Autósuli, az oktatómmal kettesben a kocsiban. Vett nekem egy Túró Rudit, amit a következőképp kínált: “kapd be a rudit, naaa, kapd be a rudit!” Mindezt kéjes hangon többször elismételve. A rudi a műszerfal mellett olvadt el.

  4. Téli, sötét hajnal térdig érő szövetkabátban, harisnyában és bokacsizmában a házunk előtt. “De jó vagy, bébi! Elvinnélek egy körre” – szólt ki egy kocsiból egy úriember.

  A fütyülések, a dudálások, a beszólások, a ráköszönések, az autóval lelassítva és lehúzódva követések már szinte fel sem tűnnek, annyira mindennaposak. Szarul érzem magam, ha a 40 fokban ki merek menni rövidgatyában, mert valaki garantáltan megtalál. Rettegek a beszólásoktól, így évek óta csak max hangerőn, fülessel hallgatva a zenét közlekedem.

  A kurva anyját az összes szemétládának!!!

 7. papírhattyú says:

  Körülbelül 2 éve lehettem szemtanúja egy zaklatásnak. Pécsen a 4-es busszal lehet a volt gimimhez eljutni, így érthető, hogy a bejárósok mindig fullosra megtöltötték a buszt. Egyik reggel nagy mázlimra sikerült leülnöm egy négy személyes helyre, ahol már ült egy lány és vele szemben egy fiú/férfi. Sokáig rájuk sem néztem, bár a lányt látásból ismertem. A végállomás közeledtével valahogy mégis csak kezdtem magam kellemetlenül érezni. Habár köztudott a férfiak csak úgy képesek leülni, hogy bevágják magukat egy hatalmas terpeszbe, ez a fiú/férfi valamiért a tömött buszon is így akart ülni. A térdét folyamatosan az enyémhez nyomta, amivel csak azt érte el, hogy egyre mérgesen húztam össze magam. De itt most nem is én vagyok a lényeg. A vele szemben ülő lányról lenne itt szó, akitől itt és most bocsánatot kérek, amiért nem védtem meg akkor!!! A fiú/férfi a lány mind a két térdét simogatta, fogdosta a lábait, ami nekem elsőre csak annyit jelentett, hogy ők biztos együtt vannak. De a lány arca jégmerev volt a testtartása feszes es nem nézett a fiúra/férfire. A nyilvánvaló akkor csapott belém, amikor leszálltunk, ugyanis a lány nem köszönt el a hímnemű “barátunktól”. Rá se nézett, csak fegyelmezetten felállt és utánam leszállt a buszról majd követett az iskoláig. Rettenetesen elszégyelltem magam, amiért nem vettem a jeleket előbb észre, de a lány olyan pókerarccal tűrt, hogy az már fáj.

 8. Nekem főleg agyoniskolázott építőmunkások szoktak beszélni,köszöngetni.De volt példa,hogy 1-2 éve,három 70 körüli vén fószer beszélgetett kora reggel 7-8 között,épp suliba tartottam.Amikor elmentem mellettük,gyorsabban haladtam,de mégis egyikük-bár nem hangosan-utánam szólt,hogy “jó a segged!” mivel épp telefonáltam,inkább nem akartam jelenetet rendezni az utcán. Meg 3-4 fiatalabb munkás is a járdán trécselt, és meglátták a hátamon a táskámat.Egyik beszól: “7 óra? 8 óra?” – jó parasztos stílusban. Aztán,a tipikus útépítéses eset nyáron,rövidnadrágban miattuk nem lehet közlekedni,mert ott egyből megáll a munka,s egymásnak mutogatnak engem.
  Ugyanígy üldögélnek munka helyett az árnyékban.Megvárják,míg elmegyek előttük,s kimondják: “de szép vagy!”
  Legalább engem nem szoktak fogdosni. Meg köszönnek.Egy másik pasinak nem,csak a nőknek.Direkt veszek fel napszemüveget,mert még nappal is történnek dolgok,hátha nem ismernek így fel..

 9. Yellowcard says:

  A buszon láttam először, hogy néz és önkielégít. Akkor még csak 15 voltam, valamiért bátrabb mint most. Odamentem és ordibáltam vele. Volt, hogy odajött a buszmegállóbban hozzám és a barátnőmhöz, éppen azt csinálta. Akkor csak elsétáltunk. Volt, hogy az időt kérdezte meg, amíg az órámra néztem elővette, és elkezdte. Amióta Pesten élek hatványozódott a perverzek száma. Legutóbb a 4-6on 10 percen belül ketten is letaperoltak. Az egyiknek a keze fel-le csúszkált a kapaszkodón. Lenézve egyszer azt láttam, hogy a kabátom alá akar nyúlni. Rászóltam, arrébb álltam. Próbált a köv. megállónál újra mellém kerülni, de egy másik tuskó beelőzte. Szembeállt velem és a combomat simogatta. Rászóltam, hogy álljon arrébb. Még ő háborgott, hogy ” nincs hely, hova álljon”. Talán ne belém te f@sz. A legutóbbi pedig pont ma volt. Ülök a vonatkabinban egyedül. Bejön egy csöves. Beszél, hogy vigyázzak a zsebesekkel, amúgy nincs-e apróm. Kedves vagyok vele, de határozott. Van barátod? Van! Erre megvakarja magát ott, majd ez átmegy egy dörzsölésbe. Undorodom és lefagyok. Főleg akkor, amikor azt mondja, hogy ő engem hogy kiny…. Megalázó. Annyit mondtam neki, ok. viszlát. Erre kiment. Én pedig hülyének érzem magam, hogy képes vagyok minden ilyen nem túl nyilvánvaló helyzetben(nem az amikor elő is veszi) azt feltételezni, hogy hát csak megvakarta magát, mi van abban. Csak nem fért el, hozzád ért, előfordul. Csak a táskája ért hozzád. Csak véletlenül ért a fenekemhez…

 10. lepkécske says:

  Amikor általánis iskolás voltam,rendszeres volt,hogy a fiúk tapiztak,fogdostak minket.Egyszer a falhoz is nyomott az egyikük.Mikor nem látta a tanár.Nem tudtam,mit kell csinálni,mondtam nekik persze,hogy ne,de valahol azt hittem ez a természetes.Fiúk,ilyenek.És gimiben jöttem rá,hogy nem volt természetes.Ez azért szomorú…Akkor nem is beszéltem senkinek erről.
  Volt egy srác,aki tetszett.Pultos volt,egyszer ott maradtunk a kocsmában,bezárta,és táncoltunk.De ott volt a biztonsági őr is,aki nekem nem tetszett.Igen,lefeküdtünk,de csak mert a másik srác tetszett.Aztán volt egy eset,hogy az egyetemen találkoztam ezzel a pultos sráccal,és levitt valami folyosóra,ahol még nem voltam előtte.Ez később volt,évekkel később talán,akkor már nem akartam tőle semmit.De szorította a kezem,és alig tudtam kiszabadulni.Futottam,ahogy tudtam.Úgy dobogott a szívem…
  És a biztonsági őr pasival is volt egy sztori.Buliztunk,ő is ott volt azon a helyen aznap este.Kicsit beszélgettünk,táncoltunk.De mást nem akartam.Viszont túl sokat ittam,és aztán elvitt valami föld alatti irodája volt,és ott megerőszakolt.Nem tudtam mit csinálni,részeg voltam,csak mondtam,hogy ne,ne.A haverjai meg végignézték.Utána elhánytam magam,és meg vagyok győződve,hogy nem csak a részegség miatt.Nem volt ebből semmi,úgy gondoltam,ki hinne nekem,meg ha fel is jelentem,egyszer már lefeküdtünk,akkor ez nem is erőszak,ugye?Utána mikor legközelebb találkoztunk abban a kocsmában,megfogta a csuklóm,és azt mondta ugye nem haragszok,mert ő se rám.Ő se rám!Még jó….
  Utána volt egy srác,ugyanabban a panelben lakott,tetszett.Igen,egyszer le is feküdtünk,meg buliztunk.Egyszer felhívott,hogy épp a városba tart haverokkal,bulizni,menjek én is.És én hülye beengedtem őket a lakásba.Egyedül voltam itthon.Azt akarták,hogy mind a hárman lefekhessenek velem…Nem akartam,aztán megfogta a csuklóm,lehúzott a földre,és ettől valahogy megbénultam.Azóta is,ha valaki megszorítja a csuklóm,kb. lefagyok.Féltem,nem tudtam mit tegyek,késő este,egyedül.Azt gondoltam,essünk túl rajta.Nekem megvolt a menstruációm,úgyhogy análba csinálták.Fájt,folyt a könnyem közben.Aztán füves cigit szívtak,kértem én is egyet,ezután úgy éreztem muszáj valami.Ők elmentek,itt hagytak,én rosszul lettem,és meztelenül feküdtem a fürdőszobában.Szerencsére nem maradt meg olyan sok minden.Feldugtak nekem egy fakanalat,és arra viszont emlékszem,a véres fakanálra…
  Volt egyszer egy barátnőm,sokat buliztunk együtt.Egyszer,mikor iszogattunk,valahogy szóba került a szex,meg hogy én azt hittem,hogy az,hogy a csajok lenyelik,az már alap manapság.Igen,gondolom az összes sztorimból kiderül,hogy végtelenül naiv vagyok…A pasija is hallotta,és hát gondolom,felkeltette a kíváncsiságát.Egyszer is buli volt,a srác el akart menni piáért még,mondta barátnőm menjek vele.A taxiban azt mondta nekem,hogy máspedig le fogunk feküdni,mert különben azt mondja a barátnőmnek,hogy én rányomultam.Utána,mikor kiszálltunk,nem akartam,de az egész,hogy meghúzta a hajam,és megfenyegetett,hogy úgyis neki fognak hinni…belementem.Nem szeretek hazudni,még apróságokban sem,de ezt nem mondtam el a lánynak sosem.Azóta szerencsére szakítottak.
  Ha egyedül mész haza buli után,lányként….Igazából srácokkal voltam,akkor ismertem meg őket,kicsit még dumáltunk,de aztán az egyikük lehúzta rólam a nadrágot.Utána el tudtam jönni,de követett hazáig.Amikor azt mondjuk valakinek,hogy nem akarom,az azt is jelenti…Nem mondom milyen rémisztő,ha hazáig követnek…Egyszer barátnőmmel iszogattunk egy kocsmában.Késő volt,nem voltak sokan,a város szélén van a kocsma.Volt egy csapat srác,odaültek beszélgetni.Aztán az egyikük mondta hogy tetszek neki,meg az ölébe húzott,lesmárolt.Nem akartam,de hiába húztam el magam.A végén már az volt,hogy a padon rajtam feküdt,próbált benyúlni a bugyimba,fogdosott,és felpofozott.Többször is megpofozott,és azt kérdezte közben,ez tetszik,te kis kurva?Végül a többiek mondták neki,hogy szerintük nem élvezem,és mikor fel tudtam állni,rögtön el is jöttünk barátnőmmel.
  Egyszer az exemnél voltam,kicsit sokat ittam.Állítólag elkezdtem vele kötekedni,ő meg megunta,és felpofozott,de úgy hogy leszédültem az ágyra.Utána aludtam sokáig,de egyszer felébresztett.Elkezdtett tapizni,de nem mondanám,hogy én akkor akartam vele.Alig tértem magamhoz,nem voltam teljesen józan.De lényeg,hogy neki jó volt…
  Igazából voltak még olyan esetek,mikor egy srác ismerősöm,akiről azt hittem,hogy barátok vagyunk,tök jó,hogy egy pasival el tudok így beszélgetni,mégis másabb mint egy lány…Igen,de ebben már nem hiszek.Mindig akarnak valamit érte.És még meg is vannak bántva,ha elutasítod őket…Például az exemmel mikor szakítottunk,volt egy srác,egy közös ismerősünk,beszélgettünk,kicsit berúgtunk.Hazafelé rám nyomult,és elővette a farkát,már szinte a számba nyomta,de szerencsére nem lett belőle semmi.Utána bocsánatot kért,de akkor is bunkóság.
  És ha már itt tartunk…Volt egy srác,akit egy buliban ismertem meg.Randiztunk,le is feküdtünk már,de valami nam passzol köztünk.Aztán egy-két hete rámírt,beszélgettünk,megbeszéltük,hogy attól még lehetünk barátok.Volt egy kapcsolatom,most vége,és kicsit magam alatt voltam,mondta hogy találkozzunk.Gondoltam na jó,rám fér,hogy kimozduljak.Úgy volt,hogy csak beszélgetünk,vagy megiszunk valamit.Vasárnap volt,és nem volt már nyitva kocsma,legalábbis amit néztünk,azok nem.Mivel hideg volt,mondta akkor menjünk fel hozzá.Igen,ez nagy hiba volt,de mint mondtam,naiv vagyok,és soha nem gondoltam volna,hogy ő ilyen.Mindig úriember volt velem.Először beszélgettünk is,aztán odahúzott magához,megcsókolt.De mondtam,hogy ne,nincs kedvem,és elmeséltem neki,hogy egyáltalán nincs is hangulatom a szexhez,most emiatt a csalódás miatt.Aztán érzelmileg akart manipulálni,szerintem.Azt mondta hogy dehát ez most letöri az önbizalmát.Odaült mellém,mondtam hogy ne,elkezdett tapizni,ellöktem a kezét.Aztán lekapcsolta a villanyt,és utána azt gondoltam,most már nem tudok mit csinálni,már késő.Egyáltalán nem volt jó,csak bámultam a plafont,és azon imádkoztam,hogy csak minél hamarabb menjen el.Fájt is,persze hogy fájt.nem tudom,miből gondolhatta hogy ez nekem jó lesz,és miből gondolta,hogy én akarom?Egyszer azt mondtam,soha többet nem hagyom,hogy olyat csináljanak velem,amit nem akarok.És most megint ez van…Igaz nem volt erőszak végülis a szó szoros értelmében,mert hagytam,de kb. úgy éltem meg most is.Még másnap is fájt.Ez most történt két napja.Remélem több sztorim már nem lesz…

 11. nökvagyunkeserzünk says:

  Karacsonyi parti: Egyik kollega istenesen berugott, es egesz este azzal ostromolt, hogy en ma szeretnelek megcsokolni. En pedig utana pofan foglak baszni, jött a valasz tölem. Kontra: meg azt az arat is megeri …
  Elnezest a gondolati kapkodasert, nem hosszu törteneteket irok, csak emlekkepeket. Csak a mai napon 3 ferfikollega kacsintott ram az irodai folyoson jövet-menet.

 12. Reka says:

  Most 22 eves vagyok. Kb 6 lehettem mikor rokonokhoz mentunk apammal es az egy evvel fiatalabb hugommal. Az unokabatyaink akkor 16-17 eves fiuk voltak. Bujocskat jatszottunk veluk. Az egyikuk velem bujt el es mikozben vartuk h megtalaljanak minket a laba koze ultetett es a bugyimban matatott, masszirozott. Fogalmam sem volt h mi ez az egesz, azt mondta h “melegit”. Undorodom magamtol hogy nem esett rosszul es nem mondtam neki h hagyja abba. Kb 15 evesen jottem ra hogy mi is volt ez az egesz. Par baratnomnek es a szerelmemnek el mertem meselni de a csaladnak soha. Azota nem talalkoztam azzal az unokatesveremmel szerencsere, csak az occsevel, akire viszont eloszor azt hittem hogy o az ezert elegge felkavart. Tole hallottam hogy a batyja azota is a joval fiatalabb lanyokat preferalja.
  Szerencsere ugy erzem a szexualis eletem nem latta karat.

  A masik eset mar a gimnazium utolso eveben tortent. Kirugtak egy eleg jonak szamito iskolabol, ugyhogy az erettsegire egy nyolcadik keruleti gyujtoben keszultem fel. Altalaban ha megjegyzeseket kaptam az lanyoktol erkezett es ritkabban a roma lanyoktol (!!). Nem is ez a lenyeg.
  A nemet tanarunk egy hatvanon tul jaro forma volt. Szerettek az osztalytarsaim mert kb lofaszt sem tanitott, a semmire szorta a jo jegyeket, hagyott puskazni de leginkabb beszelgetni szeretett a diakjaival. Tanacsokat adott es meghallgatott mindenkit, erdeklodo volt. Ezzel az osztalyt (ami kivetel nelkul nehez helyzetu es problemas fiatalokkal volt tele) meg is vette maganak.
  Egy ido utan elkezdte szexualis temakra terelni a szot. Pl az egyik osztalytarsamrol kiderult h zsido, a tanar szemrebbenes nelkul megkerdezte az egesz osztaly elott hogy latta-e mar az apja farkat, hogy korul van-e metelve. Vagy vegigment a lanyokon es talalgatta h vajon milyen hangot adnak ki szex kozben.
  Nekem elegem lett es szoltam az osztalyfonoknek, majd egyutt az igazgatonak, aki egy alkalommal kiallitotta az osztaly ele a tanart es mondta hogy ha barmi problenank van vele akkor azt most mondjuk el neki. Senki egy szot sem szolt, en nagy nehezen osszeszedtem magam es megmondtam neki h vegyen vissza a kejenc megjegyzeseibol. Nagyon fel volt zaklatva, latszott rajta. Felt tolem ezutan es vissza is vett, amit sikernek konyveltem el.

  Vagy ott volt pl ket fiu is akikkel jartam akiknek mondtam hogy legyszi ne, nem akarok szexelni, vagy szex kozben mondtam hogy nem jo, alljunk meg… lefogtak aztan kesz. Ha el lett kezdve, be is kell fejezni. Plusz elmondtam a baratnomnek meg a kovetkezo baratomnak, nem ertettek h ezzel mi a baj, hiszen egyutt voltam a fiuval. Biztos nem is ugy volt ahogy elmeselem meg h ez nem igazi eroszak. Nem is tudom melyik esett rosszabbul.

  Ezen kivul meg egy dolog jut eszembe, magamra es az itt olvasottakra reflektalva: mindig is taszitonak ereztem magam masok szamara. Marmint az ellenkezo nem szamara. Pont azert mert engem elkerultek a nyilvanosan maszturbalok, a megjegyzesek, fogdosas stb mikot tinedzser voltam, es manapsag is (elenyeszo kivetelektol eltekintve). Azt hittem hogy ez a jo csajok privilegiuma es kb vartam h hatha majd valamikor en is megtetszem valakinek. Mostanaban kezdek radobbenni hogy ez mennyire iszonyatos, undorito es megalazo. Foleg akkor ha az aldozat magat kezdi el hibaztatni es nem mer szolni.
  Rajottem hogy valamilyen modon tenyleg taszito vagyok, de csak az ilyen zaklatoknak. Valoszinuleg erzik rajtam, hogy ha ezt velem akarnak beadni akkor minimum en alaznam meg oket nyilvanosan, ha epp vissza tudom magam fogni.
  Lanyok es fiuk is, ilyenkor hangosan, hogy mindenki az adott helyen hallja ordits ra az illetore egy kerdessel azzal kapcsolatban amit csinalt: pl MIERT VERED A FASZODAT MIKOZBEN ENGEM BAMULSZ? MIERT DORGOLOD A FASZOD A LABAMBAK? O fog jobban zavarba jonni, el fog kotrodni, te meg felhivtad ra masok figyelmet.
  Sajnos ez csak a nyilvanos helyen sunyulo mocskokra hasznalhato.
  Azert varom hogy valaki megprobalkozzon velem hasonloval, hogy elintezhessem vegre.
  Kicsit felgyulemlett bennem a duh igy a vegere…

 13. Philosoporner says:

  Sajnos annak ellenére,hogy egy közepes és csendes romániai kisvárosban nőttem fel, derekasan sikerült kivennem a részem a mindennapokhoz hozzánövő erkölcsi lagymatagságból (majdhogynem töketlent írtam,de ugye nem túl találó).Az első ilyen rámkacsintasok,azon kívül,hogy irreálisnak tűntek egy 10-11 éves kislány számára,nagyobb nyomot nem hagytak.Ami külön kiemelhető,hogy már akkor felkészülten ért,hogy előbb-utóbb elkezdem majd érdekelni a fiúkat(persze itt nem sörhasu,kopaszodó büdös 50-esekről almodoztam),és a félelem mellett a kivancsiság is felutötte a fejét.Az első legfejbevágó eset számomra:két 12 eves kislány jókedvűen beszélget a legújabb barbie-babákról,amikor egyikük(én) ránéz az utcán parkoló autóra ,ahol a méregdrága bőrűlésen az onánia extázisából eppen csak feltekintgetett a pasas.Védelmében szólva,legalább csak diszkréten csapta ki,nem számolva a sötétíett ablak kiszámíthatatlanságával a délutáni fényben.Ezek után inkább lesütöttem a szemem,ha a bácsik kacsintgattak.Eleinte már arra gondoltam,hogy én vagyok paranoiás,esetleg beképzelt,hogy azt hiszem tetszhetek valakinek is,csak kesőbb jottem rá,hogy ez a b@szasról szól.Szomorúság.7. osztályban még küzdöttem,amikor a vegzős fiú megnyomorgatta a mellem,akkor visszakézből csaptam meg,de persze visszaütott.A végen a cipőmet is utánadobtam,de a méltóságomat igy sem kaptam vissza.Lehet,hogy esetlensegeben masképpen nem tudta kimutatni tetszését?Ez nem finom,illetlenségét felfogó tapintás volt,hanem durvaságaban felert egy rúgassal.Ezután egyre gyakoribbak lettek a parkokban megjelenő mutogatós bácsik,de még mindig felelem nélkül néztem velük szembe,kerdőre szerettem volna vonni őket,hogy miért?…miert nem otthon a pornó előtt,ne adj isten a feleségükkel…vagy csak csendesen szenvedő kukkolókként beleolvadva a háttérbe.14 éves koromban az osztálytarsam edesapja(akkor 45) kezdett furcsán ramnezi,annak ellenére,hogy en a legkevesebb érdeklődest sem akartam mutatni.Bizonyos okok miatt kényszerültem többször is huzamosabb ideig náluk lakni,ez a feszültség vitakban tornyosult,amit mintha ő szerelmi civakodasnak fogott volna fel.Nem akartam elhinni,hogy egy felnőtt ember a sajat lánya elott flörtolget egy kamaszlannyal.Nem egyszer megtortent,hogy fizikai kontaktust keresve meglokott,vagy véletlenül(miutan meggyőzott,hogy nincs mas lehetőseg es en felkapaszkodtam a hátára)beleejtett a jeghideg vizbe,csak hogy ne tudjak hazamenni aznap.Feltem tole es magamtol is,mert nem értettem a szerepem,es legfőképpen nem is jelentkeztem ilyesmire.Azt azonban be kell vallanom,hogy volt benne valami izgalom,talán,hogy olyasvalaki tekint rám nőként,akinek nem szabadna,ráadásul életemben először úgymond udvarolnak is nekem?Megijedtem,hogy tetszik és utálom is egyszerre.Azota is leginkább ilyen kapcsolatok rabja vagyok,vagyom a lehetetlenre,es arra,hogy lehetetlenül vagyjanak rám.A legdurvabb kozeledese az volt,amikor a pisilesbol vissza terve megjegyezte nekem (14 eves kislány),hogy biztosan nekem van a legszebb puncim a világon.Persze számon kertem tole hogy mégis ezt hogy gondolja,miután fülig pirultam es szinte köpni-nyelni nem tudtam a meglepetéstol.Remelem,hogy a konyhában krumplit hámozo felesége semmit sem hallott…féltem egyedül maradni vele,es igazolt is 5 ev mulva,amikor is azt állította ,hogy vegig szerelmesek voltunk egymasba. ..akkor mar lemerte irni,hogy most szeretné megmutatni azt,hogy milyen az amikor jól megb@sznak.És en meg számtalanszor bocsánatot kertem a lanyatol,mai napig közeli barátnőmtől,hogy pofátlanul videlkedtem anno az édesapjával Ezek utan már kevéssé számított a perverz a koncerten akinek a farkarol azt hittem,hogy a csomagja,es a szám vegen hatranyulva egy lüktető es sikamlós falloszt sikerult megmarkolnom.Ő csak mosolygott,mintha kis közös titkaink lennenek es tovabbment,en meg csak csóváltam a fejem.Mellettem is vertek a buszon,de felallni lehetetlen volt ezert inkább csak gunyosan mosolyogtam.Mit tehet az ember lánya?Nevetsz de nem őszinte.A következőeg a reggeli buszt kovette s kozben könnyített magán a szemembe nézve.Par napja iszogattunk es rankakaszkodott egy kissé kattant ferfi,aki egeszen az uzletig kovettett minket,ahol is miután szembekopte az elárusítót haromszor a biztonsági őrok karjain tavozott,mikozben magyarázta,hogy csak beszélgetni akart.Ettol függetlenül nem felek egyedul hazamenni,nalam van nagymamam görbe krumplipucoló kése,gyertek csak,s en is segítetek rajtatok ha mar a pszichiátereknek nem hagytatok,s lehet a kinzó vágy amin nem tudtok uralkodi eltűnik egy életre. Köszönöm,hogy leírhattam.Egy húsz éves egyetemista

 14. Suliból mentem haza ,iskolai egyenruhaszokny(nem túl rövid),és feher ing volt rajtam.
  Egyszer csak éreztem,hogy valaki megérintette a fenekem,éppen csak hozzáért ,de nem tulajdonítottam neki semmit,hátra se fordultam…
  Aztán az illető felhúzta a szoknyámat ,igen az utcán, és èn gyorsan lehúztam .
  Ezután benyúlt a labam közé ,elkezdett markolászni,izgatni ott,és én hagytam.
  Nagyon nagy hiba volt ,de többé nem fordul elő,az biztos.
  Egy 16 éves lány.

 15. Anonymous says:

  Tömött busz, én olyan 16-17 éves voltam. Érezm, hogy egy csávó folyamatosan nekem, pontosabban a fenekemnek dörgöli magát. Hiába megyek arrébb, nem is nagyon tudok és követ is. A legsúlyosabb az, hogy nagyon nem szóltam semmit. Nem kiabáltam rá, nem mondtam neki, hogy menjen arrébb. Csak szégyeltem magam. Én.

 16. Anonymous says:

  Vannak dolgok, amikre még/már fel se kapjuk a fejünket, pedig sokszor ezek rejtik a legalattomosabb szexizmust: azt a fajtát, ami elhiteti velünk, hogy mindez természetes.

  Az egyik népszerű kereskedelmi rádión a közelmúltban nagyjából minden reklámblokkban elhangzott a következő Turbódiéta spot, melynek történetét igyekszem a lehető leghűbben összefoglalni (sajnos nem sikerült rábukkanni az internet legsötétebb bugyraiban sem)

  -ÁgiKA a vezérigazgató ÚR titkárNŐje bekopog, ti. hozta a kávét (!!!).
  (sajnos más felállásban ma el sem tudnánk képzelni, hogy nő és férfi munkahelyen találkozzon, vagy…)
  – vezérigazgató ÚR joviálisan megjegyzi, hogy milyen csinos karcsúnak tetszik lenni Ágika!
  (hiszen ő csak dicsér, mi sem értjük mi ez a hiszti nyugaton, hogy már annyit se lehet mondani a beosztottnak, hogy milyen jó csaj…)
  -Ágika tisztelettel megköszöni, a Turbódiéta segítségével fogyott le.
  (Örül, hogy valami jelentőségteljes információval szolgálhatott…)
  -Vezérigazgató ÚR elégedetten bólint, ha ez ilyen jól működik, szól a FELESÉGÉNEK is, hogy ő is próbálja ki, meg kéne szabadulnia pár kilótól.
  (Kell egyáltalán magyarázzam?)

  Találgathatnánk, hogy a készítők vajon milyen neműek, de sokkal érdekesebb kérdés, hogy vajon kihez szól a reklám? A férjhez, aki Turbódiétával kedveskedik majd a feleségének (magának), vagy a feleségnek, aki végre eszközt kap a kezébe, hogy mivel tehet a férje (saját) kedvére? Esetleg az Ágikáknak, akik végre kávén túli figyelmet vívhatnak ki az erre alkalmas egyetlen platformon?

Írd ki magadból!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s